Het relaas van Paul Vande Casteele:

Het begon in 1968 en dan wel meer specifiek in het hoeveke naast de popcorn, waar er later een restaurantje kwam om de hongerigen die reeds vanaf 14.00 uur aanwezig waren te spijzigen.


The Popcorn in Vrasene (sixties) voordien de Tuf Tuf Club

Later is de stal (lol) omgebouwd tot danstempel, waar het zich dan allemaal heeft afgespeeld.
Benji kan je daar zeker nog meer over vertellen...Die was er bij van in het begin.
Ik ben zelf voor de eerste maal naar de Popcorn gegaan in 69/70. Ik was toen juist op het scharnierpunt tussen hoger middelbaar en hoge school...hihi.

En wat zagen we daar zeg...onbeschrijflijk. Mensen die stonden te springen en Tuborg te spuiten...amaai. Het zweet liep werkelijk van de muren. Er was geen plaats om te dansen hoor. Er werd los gedanst en gesprongen op de omgebouwde togen.
De popcornswing moest toen nog worden uitgevonden.

We hoorden SKA, Groove, ambi (zoals SOS & I spy for the FBI, etc...).
In de zomer zette Luc Franken het spel helemaal op zijn kop met "E Viva España" ...hahahaha... .
De kelners liepen met bakken Tuborg, cola en spuitwater rond en menig één bestelde gewoon een volledige bak.
Ik heb me ook laten vertellen dat de brouwer ofwel burgemeester was van Vrasene of een familie lid van de burgemeester, vandaar dat er wel veel werd toegelaten... . Ja, toen was geluk nog heel gewoon.
Er waren geen drugs, doch we dronken ons stiepel...en dan zo naar huis, ja, toen kon dat nog.

Het publiek, ja van einde en ver, Vlamingen, Walen, Fransen, Nederlanders, Italiaantjes, zelfs hier en daar wat Duitssprekenden. En hun geaardheid? Wel, het moet toch ook gezegd, 60 a 70 % holibi. Ik heb daar niets op tegen hoor, integendeel, dat waren de serieuste fuifnummers en voelden die popcornpassie direct aan.

Er was even een dip rond 73 in Vrasene en dit zette me aan om met de vorige eigenaar van THE 7 ARTS in Retie iets op te bouwen met de nieuwe uitbater van de zaak die ondertussen was omgedoopt tot GOLDEN GATE (Retie).
We hebben daar echte Vrasene toestanden meegemaakt...soms nog erger... .
Het leger riep toen zijn zonen op en bibi, na gehuwd te zijn, gaf er de brui aan en gelukkig nam Nico Vereycken over, die de Golden Gate volledig op zijn kop zette... .

Bron: popcornoldies.com


Golden Gate (seventies)